NMCT

New Media and Communication Technology is een driejarig keuzetraject binnen de bachelor Multimedia en Communicatietechnologie. Je kunt dit traject enkel volgen aan Howest in Kortrijk.

Als NMCT’er is IT een deel van je leven. Je weet van aanpakken en bent een ondernemende doener die liefst platgetreden paden verlaat en cutting edge met IT bezig is.

Keuzemogelijkheden

Web & App Developer

Smart Technology Creator

Infrastructure Engineer

Als Web & App Developer focus je op ontwikkeling van zowel de frontend als de backend van een applicatie. Je hebt een goede kennis van verschillende programmeertalen en de nodige aandacht voor user experience.Als Smart Technology Creator focus je op het connecteren en integreren van verschillende devices en services tot een krachtig geheel. Je hebt een goede kennis rond programmeren en datacommunicatie.Als Infrastructure Engineer focus je op de installatie, configuratie en onderhoud van een computernetwerk zodat de continuïteit er van verzekerd is. Je hebt een goede kennis rond netwerkinfrastructuur en systeemarchitectuur.

Voorlopige voorkeur

Voorlopig ligt mijn interesse in het gebied Smart Technology Creator. Ik ben het liefst bezig met innovatieve zaken te bedenken en hier mee aan de slag te gaan. Ik twijfel echter ook nog tussen Web & App developer.

Meer info over NMCT

Meer informatie over deze opleiding is te vinden op www.nmct.be/opleiding/