Interesses

Mijn interesses zou ik zeer makkelijk in 3 categorieën kunnen opdelen:

  • Technologie
  • Taal
  • Muziek

Hieronder ga ik per categorie toch een beetje uitgebreider toelichting geven, maar nu weet je reeds waar het over zal gaan.

Technologie

Uit mijn studiekeuze NMCT blijkt het reeds dat ik zeer geïnteresseerd ben in Technologie en alles wat met IT te maken heeft. Wat me het meeste bezig houdt zijn innovatieve dingen. Zelf ben ik zeer gepassioneerd door de mogelijkheden van Virtual Reality.

Uiteraard speel ik ook graag wel eens een online game. De meest recente games uit mijn collectie bestaat uit League of Legends, Runescape 3, Skyrim, Shadow of Mordor. Veelal interesseren de graphics mij, maar ook de technieken die gebruikt worden om deze games te ontwikkelen en zo mooi mogelijk te maken.

Lezen

Mijn vooropleiding aan de middelbare school bestond uit de richting die de meest mogelijke talen had uit mijn schoolkeuze. Ik heb deze keuze bewust gemaakt omdat taal nog steeds behoort tot mijn interesses.

Dagelijks hou ik me bezig met het lezen van anderstalige boeken. Zowel in het Engels als het Frans. Wanneer ik op reis vertrek in een land met een vreemde taal, doe ik mijn best om zowel het schrift en de basisbegrippen uit het hoofd te leren. Ieder mens vindt het immers leuk om in zijn of haar eigen taal begroet te worden, niet?

Mijn boekenkeuze kan ook zeer kort samengevat worden: Fictie, Fantasy, Young Adult.
Wanneer je je hierbij moeilijk iets kunt voorstellen, denk dan maar aan boeken als Harry Potter, A Song of Ice and Fire (Game of Thrones) en The Maze Runner. Hoewel dit bekende boeken zijn, heb ik ze nog niet allemaal gelezen, ze staan wel op mijn boekenplank en verlanglijstje. Onbekendere auteurs spraken me vroeger meer aan waardoor ik daarin gesleurd ben en zo steeds bij gerelateerde boeken terechtkom.

Muziek

Als je interesse bij Muziek ligt kunnen mensen denken dat ik zelf muziek speel.
Ergens is dit wel waar, maar ik speel geen instrument als gitaar, viool, piano …
Wel doe ik aan percussie. Ik speel namelijk in een zogenaamde Marching Band waarbij we begeleiding zijn van een groep vlaggendansers (www.vredon.be). Hierbij doe ik alles wat ze mij vragen om te spelen, maar ik dien het aangeleerd te krijgen.

Een vast genre van favoriete muziek heb ik niet helemaal, alhoewel ik het vaakst progressieve metal of post rock op mijn afspeellijst heb staan. Het artiestenspectrum van mijn afspeellijst is te groot om op te noemen, de interesses variëren namelijk enorm van groep tot groep.

Overig

Behalve de 3 bovenstaande groepen zijn er nog enkele interesses die ik onder de categorie Overig zou kunnen klasseren.

Eén van deze zaken is het vlaggendansen zoals hierboven reeds vernoemd. Vendelzwaaien of vlaggenzwaaien is een dans waarbij je gebruik maakt van een vlag aan een stok met onderaan een gewicht. Dit gewicht laat toe om bepaalde dansbewegingen uit te voeren. Dit gebeurt steeds op muziek en hier worden shows mee gegeven.

Een laatste vermeldenswaardige interesse ligt eerder in een sociale sector. Mijn ouders hebben een zaak in het hartje van Erembodegem. Bijna dagelijks kom ik daar langs en geniet ik van het contact met de klanten, ik weet niet meer wat ik zou doen zonder die contacten en nieuwe vrienden.