Reflectie 2 – Prototyping Skills

Het punt uit de Prototyping Maker Skills sessies waarover ik het ga hebben is de keuze van de Sparringspartner.
In het begin van het eerste semester waren 4 jongeren met elkaar in contact gekomen op de eerste schooldag in ‘t Obee. Meteen werd duidelijk dat deze 4 jongens het goed met elkaar konden vinden en ze besloten om samen in dezelfde klasgroep te blijven.

Het eerste semester verliep zeer vlot samen en de vriendschap werd hechter en hechter. In het tweede semester viel er echter iemand uit, de interesses lagen toch anders. Het groepje werd uitgedund tot 3 personen. Op zich geen probleem… maar…

“En hoe moet het nu met duo-groepjes?”

“Meneer / mevrouw, mogen we ook met 3 werken? We zijn oneven …”

Wanneer het dan toch verplicht was om per 2 te blijven, dan werd het moeilijk om een keuze te maken. Wie werkt er met wie, en wie moet er toch iemand anders zoeken? Wie wordt er teleurgesteld? Persoonlijk vond ik dit toch een lastig onderwerp, omdat je geen van beide wilt teleurstellen.

Ik wilde uiteraard niet te lang stilstaan bij de keuze van sparringspartner, omdat we onderling nog steeds per 3 werken. We weten elkaars projecten en intenties en we helpen elkaar ondanks alles. Ik merkte wel dat ik mijn voorkeur in 1 bepaalde richting werd gepusht, mede door dezelfde voorkennis te hebben gehad omtrent de projectkeuze van de uiteindelijke sparringspartner.

Eigenlijk merkte ik van mezelf dat ik me teveel zorgen maakte om de keuze van de sparringspartner, want in principe kunnen we alle 3 nog samen werken en discussiƫren. Het was dus allemaal nergens voor nodig. Ik heb het er niet over gehad met de rest van de vriendengroep, maar ik vermoed dat zij hetzelfde gevoel hadden.
Volgende keer moet ik me dus minder zorgen maken en meer communiceren met de rest. Hopelijk komen er ook nog groepswerken voor 3 personen aan in de toekomst om deze keuze nooit meer te moeten maken!

Maar hoe vertel ik hen dat ik naar het buitenland wil? Da’s dan weer een zorg voor later…

https://cdn-webimages.wimages.net/05311c332785fce13f47a2d90bf8e87aafbcf9-v5-wm.jpg?v=3

Geef een reactie

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *