Persoonlijkheid – ENFP

ENFP (The Campaginer)

ENFP – The Campaigner

“ENFPs are fiercely independent, and much more than stability and security, they crave creativity and freedom.”

Een ENFP vindt het geen probleem om een leiderstype te worden indien dat nodig geacht wordt in een groep. Ze kunnen snel hun geduld verliezen wanneer ze taken moeten doen die ze zelf saai vinden.

Samenvatting Persoonlijkheidsresultaat

Hun vermogen om snel te wisselen tussen hun werk en ontspanning zorgt ervoor dat ze genoeg kunnen relaxen.
Een nadeel kan echter zijn dat ze zeer emotioneel zijn, en gevoelig voor wat ze doen of zeggen.

Strengths and Weaknesses

Nieuwsgierigheid is nummer 1 van hun sterktes. Ze willen het liefst zo snel mogelijk nieuwe dingen ontdekken en zullen daarvoor zeer ver gaan. Hiermee gepaard gaat het feit dat ze zeer graag dingen observeren. Alles wat ze gezien hebben willen ze niet graag voor hunzelf houden en moet dus snel verteld worden. Hun Enthousiasme maakt hen sterk in sociale connecties leggen. Aangezien ze zo gepassioneerd kunnen vertellen over wat ze hebben ontdekt, zijn ze vrij goed in babbelen. Ze weten goed hoe ze conversaties naar een onderwerp van hun eigen keuze. Deze eigenschappen zorgen er voor dat een ENFP veel vrienden kan maken en zichzelf populair maakt tussen de vrienden. Tussen al dit gepraat weten ze gelukkig ook nog hoe ze moeten ontspannen.

Het leven van een ENFP kan natuurlijk niet allemaal positief zijn. De negatieve kanten van dit verhaal is dat een ENFP niet goed is in het uitvoeren van zaken. Hij/Zij zit wel boordevol ideeën, maar om deze effectief uit te voeren, en er dan nog verder op in te gaan, is vrij moeilijk. Nog een gevolg van dat hoofdje dat nooit stopt met bedenken is dat ze zich moeilijk kunnen focussen op 1 ding tegelijk. Ze zullen vaak ook extra nadenken over waarom iets gebeurde, of wat er nu net bedoeld wordt met iets. Dit zorgt er ook voor dat ze snel kunnen gestresseerd worden. Aangezien een ENFP veel vrienden heeft, komen die vrienden wel vaak aankloppen voor hulp of advies. Dat kan een probleem vormen wanneer er tijdslimieten aankomen en ze mensen moeten weigeren. Emoties kunnen soms wel naar bovenkomen bij kritiek of bij conflicten. Een laatste minpunt is dat een ENFP veel regels wilt negeren, omdat hij/zij in zijn/haar eigen wereld wilt leven.

Relationships

ENFPs have the advantage of irresistible charm when it comes to attracting a partner – ENFPs’ warmth, excitement and passion are simply alluring.

In een relatie zal een ENFP er alles aan doen om bij zijn/haar vriend(in) te komen. Een lange-afstands relatie is geen probleem voor hem/haar. Tijdens intieme contacten zal een ENFP makkelijk kunnen fantaseren en toch nog steeds passie behouden, die momenten moeten intiem zijn en laten blijken hoe groot de liefde is. Ze weten dat seks een “big deal” is en zullen er dus pas mee beginnen wanneer ze weten dat ze er 100% klaar voor zijn. Ze willen wel snel experimenteren met waar ze over fantaseerden. Wanneer een relatie teneinde loopt vragen ze zich af wat ze hebben fout gedaan en hoe dat kan verbeterd worden.

Friends

Een ENFP is zeer geïnteresseerd in vrienden. Wanneer die vrienden een andere persoonlijkheid hebben willen ze er graag heel veel over weten. De ENFP zal zich al snel volledig in de vriendschap zien opgaan, maar wanneer die vriendschap stuk loopt dan nemen ze dat emotioneel zeer zwaar op. Vaak zijn ze bezig met het leven van hun vrienden dat ze hun eigen leven wel eens durven vergeten.

Parents

Als ENFP ouders willen ze graag dat hun kinderen experimenteren met de wereld rondom hen. Ze zullen hen begeleiden en willen graag weten hoe ze denken. De wereld heeft geen limieten vinden ze. Deze denkwijze moeten ze vaak wel afschermen. Er zijn echter wel limieten, dus hopen ze hiervoor op hun partner om hierbij te helpen. De kinderen zullen wel eens het huis uit trekken, wat de ENFP zal wel kan aanvoelen als verlating. Ze weten echter beide dat ze elkaar nog steeds hebben.

Career

Het was hierboven al geschreven dat ENFP’s boordevol ideeën zitten, dit zorgt ervoor dat ze ook heel graag heel veel jobs doen, of toch een combinatie overwegen. Ze kunnen een goede leiderspositie innemen en zijn goed in netwerken en hun communicatie methode aanpassen aan het publiek. Aangezien ze veel kennis hebben van mensen, hebben ze geen probleem om de psychologische denkwijzes te achterhalen en daarop in te spelen. Werken voor een aantal bazen doet een ENFP niet heel graag. Liefst werken ze volgens hun eigen ideeën.

Een voorbeeld van jobs waarbij ze kunnen doen waar ze zin in hebben is: Schrijven, Journalistiek, Acteren en Tv-reporter. Zolang ze maar hun mensenkennis, fantasie en creativiteit kunnen gebruiken.

Workplace

Een ENFP wil zeer graag groeien in het werk, ze zullen hun creativiteit en flexibiliteit zeer goed kunnen gebruiken om op te vallen bij hun manager. Ze kunnen soms wel wat extra ondersteuning nodig hebben wat betreft focus. Als de manager zich positioneert als een vriend in plaats van een baas, dan kan de ENFP het beter verdragen.

Je kunt een ENFP vaak terugvinden bij zijn collega’s. Het is een zeer sociaal persoon en beschouwt collega’s dus als vrienden. Aangezien de ENFP een populair persoon is, draait die op een natuurlijke wijze om tot leider in een groep van gelijken.

Als Manager hebben ze het dan ook iets moeilijker, omdat ze niet graag met een hiërarchie werken. Iedereen zou gelijk moeten zijn, en dat zorgt er dan ook voor dat een ENFP Manager zich zal gedragen als vriend in plaats van baas. Hun populariteit zullen ze gebruiken om hun leidersrol op zich te nemen.

BIG FIVE

Emotioneel Onbekommerd

15
Hoogscoorders maken zich niet snel zorgen. Ik word ook zelden boos, ongerust wel af en toe.

Onbaat-zuchtigheid

20
Hoogscoorders zijn niet egoïstisch en denken vaak ook eerst aan de belangen en wensen van anderen.
Ik denk bijna nooit aan mijn eigen belangen, ik zal altijd anderen helpen als dat kan.

Gewetens-volheid

10
Voor hoogscoorders moet alles netjes en ordelijk staan. Laagscoorders vinden het minder erg om in chaos te werken en zijn flexibeler.
De score van 10 zorgt ervoor dat ik zowel graag dingen op orde heb, als dat ik me kan aanpassen aan de werksituatie.

Extravert-heid

12
Hoe hoger de score van Extravertheid, hoe liever je op de voorgrond treedt en gezelligheid opzoekt. Met een score van 12 zit ik dus net boven de helft.

Openheid

19
Ik heb altijd heel veel ideeën en mijn creativiteit laat me toe om andere opties te bedenken voor situaties. Praktisch gericht ben ik niet zo heel sterk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *